|
Jeskynní pravěký restaurant
Na počátku nutně musel být zajímavý nápad - jak odlišit novou restauraci od celé plejády šedivých a ničím nevynikajících podniků, a jak jí dát patřičný "šmrnc"? Někdo musel vzpomínat hodně dlouho zpátky, až do samého pravěku, než si vzpomenul na opravdu velmi dávné stravovací tradice. A tak vznikl jeden, a záhy i druhý pražský "pravěký" restaurant, používající metaforu s pravěkem opravdu důsledně: nejen ve svém názvu, ale i v provedení interiérů (jeden ze dvou pravěkých restaurantů je dokonce řešen jako jeskyně), a samozřejmě i pokud jde o nabízené gastronomické speciality.
|
Jídelní lístek on-line
Provozovatelům pravěkých restaurantů se podařilo uplatnit vtipnou metaforu s pravěkem i na novém WWW serveru, společném pro oba restauranty. Najdete zde nejen popis celé vůdčí myšlenky "pravěkké koncepce" - to, jak pračlověk Kim přišel na nápad vařit a vymyslel také první recepty, dodnes úspěšně používané v obou pravěkých restaurantech. Nechybí ani prezentace obou dnešních pravěkkých restaurantů, s přehlednou mapkou jejich umístění a obrázky z interiéru, a dalšími důležitými údaji. No a co by to bylo za restauraci "na Internetu", kdyby se uživatelé nedozvěděli, co (a za kolik) zde vaří - úvodní část z obsáhlého jídelního lístku vidíte na druhém obrázku.
|
|
Odborným počítačovým časopisům nepřísluší posuzovat, jak dobře se kde vaří, jí a obsluhuje - od toho jsou jinak zaměřené tituly. Často ale není nad vlastní zkušenost. Chcete-li si sami vyzkoušet, jak se vařilo a jedlo v pravěku (a co z toho se podařilo zachovat i dnešním pravěkkým restaurantům), ověřte si to sami.
|
Rezervační formulář
Chcete-li si zarezervovat místo, můžete použít on-line formulář (vidíte jej na třetím obrázku). Pokud ale raději dáte na mínění a názor jiných lidí, můžete se po Internetu podívat i do knihy hostů. Svou stopu a své vyjádření zde zanechalo mnoho známých osobností, vesměs ale jen z novověku (viz čtvrtý obrázek).
|
Úryvek z knihy hostů
|